Nijmegen

ONTDEK DE HOTSPOTS

Nijmegen

ONTDEK DE HOTSPOTS

Je hebt een paar dagen om Berg en Dal en de regio Nijmegen te ontdekken en je wilt graag de leukste restaurants, cafes, winkels en activiteiten combineren in een trip. Daarvoor heb je hulp van locals nodig!

Gelukkig zijn wij bekend met de mooiste, lekkerste en hipste adressen van de oudste stad van Nederland, dus hier een aantal tips voor een onvergetelijk bezoek aan De Wolfsberg:

1.

De Lange Hezelstraat

Begin de kennismaking met Nijmegen goed door via de Lange Hezelstraat het stadscentrum binnen te lopen. Het is de oudste winkelstraat van Nederland! Smalle, sfeervolle straten met lokale winkels en kleine lunchzaken kenmerken dit stadsdeel. Brocante meubelen, vintagekleding, tatoeages, talloze soorten whiskey, cowboylaarzen, sieraden; als je op zoek bent naar iets bijzonders zit je hier goed. Verder vind je hier gezellige terrassen, kleine lunch cafés en de beste bakkerij van de stad.

2.

Grote Markt en St.  Stevenskerk

Direct aan de Grote Markt van Nijmegen staat de 17-eeuwse Boterwaag. Een opvallend pand dat vroeger dienst deed om boter te wegen en te verhandelen. Inmiddels is er horeca in het waaggebouw gevestigd en kun je er op het terras zitten. Achter de waag kronkelen straatjes naar beneden richting de Waal. Meestal wordt dit deel vergeten door toeristen, maar deze wijk is zeker de moeite waard om doorheen te wandelen. In hetzelfde gebied staat de St. Stevenskerk. Doordat hij werd gebouwd op een heuvel lijkt hij nog iets groter dan de werkelijke 71 meter hoog.

3.

MuZieum

In dit museum is er weinig te zien, maar veel te beleven! De gidsen die je hier rondleiden zijn slechtziend en nemen je mee naar een donkere ruimte waar je kunt ervaren hoe het is om spullen op de tast te pakken of een spelletje te spelen. Wil jij dit liever middenin de stad ervaren? Ook dat is mogelijk. MuZieum voorziet je van een stok en een speciale slechtzienden bril en samen met een gids ga jij het centrum van Nijmegen verkennen.

4.

Wandelbrug Ooijpoort en Waalstrandje

Even de rust opzoeken? Op loopafstand van het centrum zit je zo in de natuur. Loop onder de Waalbrug door en loop over de gebogen voetgangersbrug. Aan de overkant sta je meteen oog in oog met konikpaarden. Vanuit hier kun je verder lopen in de Ooijpolder of lekker zitten aan de oevers van de Waal. Hier vluchten de inwoners van Nijmegen naartoe op warme dagen.

5.

Brouwerij De Hemel

Dit adres kun je het beste even in Google Maps intypen als je de weg niet weet in Nijmegen. Want ook al zit deze zaak in hartje centrum, lastig te vinden is de Commanderie van St Jan wel. Op de begane grond van dit historische pand zit stadsbrouwerij De Hemel. Je kunt er een rondleiding volgen of direct een kleine proeverij bestellen. Vooral het bezoek waard als de zon schijnt en je buiten kunt zitten. Op de binnenplaats laat je drukte van de stad even achter je en geniet je op het terras van je biertje.

6.

Piccolino Patathuisje

Hou jij ook zo van een puntzak friet als beloning na een dag winkelen? Piccolino in het historische hoekpand in de Lange Hezelstraat is the place to be. Heerlijk verse friet met een klodder mayonnaise die je in een van de gezellige zijstraten opeet.

7.

Heldro IJs

Zoetekauwen opgelet! Heldro IJs is wereldberoemd in deze regio en nog niet zo lang geleden zijn ze een ijswinkel gestart in de Burchstraat. Het zit tussen Italiaans ijs en softijs in en het recept is al jaren geheim. Het witte roomijs is er altijd kakelvers.

8.

Banketbakkerij Looijenga

Heb jij wel een taartje verdiend? Deze zaak is sinds 1830 een begrip in Nijmegen. Onder verschillende familienamen maakt deze banketbakkerij albijna 300 jaar de heerlijkste taarten en chocolade. Is te ver van de route? Je kunt diverse taarten van Looijenga ook bestellen bij De Wolfsberg.