Mooie wandelroutes in Groesbeek

Mooie wandelroutes in Groesbeek

Natuurliefhebbers, wandelaars en avonturiers opgelet! Groesbeek, gelegen in de prachtige provincie Gelderland, is een waar paradijs voor wandelaars. Met zijn schilderachtige landschappen, glooiende heuvels en weelderige bossen biedt Groesbeek een scala aan adembenemende wandelroutes die zowel beginners als ervaren wandelaars kunnen bekoren. In deze blog nemen we je mee op een ontdekkingstocht door enkele van de mooiste wandelroutes die Groesbeek te bieden heeft. Combineer je wandeling met een overnachting bij de Wolfsberg voor de ultieme ontspanning!

 

1. Rondje Mookerheide

 • Afstand: 16 kilometer (circa 3,5 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Hoogtepunten: De Mookerheide staat bekend om zijn paarse heidevelden die in augustus in volle bloei staan. Geniet van panoramische uitzichten over de regio en ontdek historische bezienswaardigheden.
 • Bekijk de route hier.

 

2. Rondje St. Jansberg

 • Afstand: 18 kilometer (circa 4 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Hoogtepunten: Deze route voert je door de weelderige bossen van de St. Jansberg. Onderweg kom je langs kabbelende beekjes en over rustieke bruggetjes. Vergeet niet te pauzeren bij de uitzichtpunten voor een prachtig zicht op de omgeving.
 • Bekijk de route hier.

 

3. Rondje Duivelsberg

 • Afstand: 4,5 kilometer (circa 1 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Hoogtepunten: De Duivelsberg is een legendarische plek in de buurt van Groesbeek. Deze korte maar sfeervolle route leidt je door een betoverend beukenbos en langs oude groeven en verzonken paden. 
 • Bekijk de route hier.

 

4. Airbornepad

 • Afstand: 7,2 kilometer (circa 1,5 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Hoogtepunten: Deze uitgebreide route neemt je mee door het dal van Groesbeek langs verschillende historische bezienswaardigheden. 
 • Bekijk de route hier.

 

5. Rondje Wolfsberg / Groesbeekse bos

 • Afstand: 6 kilometer (circa 1,2 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Hoogtepunten: Wandel over de wolfsberg door het Groesbeekse bos en geniet van de prachtige natuur. 
 • Bekijk de route hier.

 

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt, voldoende water meeneemt en de weersvoorspellingen in de gaten houdt. Groesbeek heeft het hele jaar door veel te bieden, of je nu van de kleurrijke herfstbladeren, de bloeiende lente of de zomerse heide houdt.

En vergeet niet om respect te tonen voor de natuur en de paden te bewandelen zoals aangegeven, zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van de ongerepte schoonheid van Groesbeek. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in dit prachtige stukje Nederland. Groesbeek wacht op je, met zijn schitterende wandelroutes en betoverende landschappen. Veel wandelplezier!